Over ons

Al ruim 85 jaar het aannemersbedrijf voor bouwoplossingen

Wij ontzorgen onze klanten en nemen onze verantwoordelijk inzake het milieu. Dit doen wij door innovatief en digitaal te werken en verder vooruit te kijken. Wij werken graag aan fraaie oplossingen met oog voor mens en milieu.

Vooruit naar de toekomst

Door zoveel als mogelijk gebruik te maken van duurzaam bouwmateriaal én materieel, hebben wij oog voor mens en milieu.

Bio-based bouwen is ons niet vreemd en ook in de samenstelling van ons wagenpark wordt duurzaamheid zwaar gewogen.

Ontdek onze bouwoplossingen

Zoekt u een aannemer voor nieuwbouw, utiliteitsbouw, verbouw, onderhoud, renovatie of restauratie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Bekijk onze activiteiten en zie wat we allemaal doen. Persoonlijke wensen bespreken of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op, onze ervaren medewerkers helpen u graag.

Historie

Naamgever J. ter Horst begon in 1937, samen met zijn compagnon H. Eshuis, in Almelo met onderhoudswerkzaamheden en, op bescheiden schaal, de bouw van particuliere woningen. Deze werden inclusief de bijbehorende grond verkocht. In feite dus een vorm van “projectontwikkeling”, al moest die benaming in die jaren nog worden uitgevonden...

De zaken gingen voorspoedig en in 1949 werd het bedrijf om die reden verhuisd naar de Winkelsteeg 5, een locatie die toen nog aan de rand van de stad gesitueerd was.
Het waren de naoorlogse jaren, een periode van wederopbouw en grote economische bedrijvigheid. Het aannemersbedrijf pikte daar zijn graantje van mee en de bedrijfsactiviteiten werden uitgebreid met de bouw van panden voor de zakelijke markt.
Betonbouw deed zijn intrede en opende nieuwe mogelijkheden voor de bouwsector. Groei was het gevolg, ook voor aannemersbedrijf J. ter Horst BV, dat zijn personeelsbestand in de jaren zestig van de vorige eeuw zag groeien tot zo'n 70 medewerkers.