Opleidingen

Investeren in opleiden

Aannemersbedrijf J. ter Horst telt ruim dertig uitstekende vakmensen met een lange staat van dienst. Dat beschouwen we als een groot goed en daar investeren we flink in. We zijn daarom ook een officieel door SBW erkend leerbedrijf.

Dat we grote waarde toekennen aan opleiden, hangt samen met onze bedrijfsfilosofie: ‘Wat van onderop komt, is het mooist.’ Onze mensen leren in de praktijk alle kneepjes van het vak en krijgen bijscholing zodat ze alle innovaties en ontwikkelingen in de markt op de voet kunnen volgen. Onze vakmensen kunnen ook carrière maken binnen het bedrijf. Directeur Wilco Brinkman is er het levende voorbeeld van. Begonnen als knaap met het timmerkistje achter op de fiets, is hij doorgestoomd tot in de directiezetel.

Het opleiden van timmerlieden en metselaars doen we samen met opleidingsbedrijf Bouwmensen Twente en het ROC van Twente. Doorgaans hebben we zeker vier tot vijf leerling bouwvakkers in ons team. We bieden hen een goed betaalde werkplek, koppelen hen aan ervaren leermeesters en helpen en stimuleren ze om hun opleiding in één keer af te ronden. Dat lukt ook, 100 % van onze jonge collega’s slaagt in één keer.