Aannemersbedrijf J. Ter Horst BV

Naamgever J. ter Horst begon in 1937, samen met zijn compagnon H. Eshuis, in Almelo met onderhoudswerkzaamheden en, op bescheiden schaal, de bouw van particuliere woningen.
Deze werden inclusief de bijbehorende grond verkocht. In feite dus een vorm van “projectontwikkeling”, al moest die benaming in die jaren nog worden uitgevonden...

De zaken gingen voorspoedig en in 1949 werd het bedrijf om die reden verhuisd naar de Winkelsteeg 5, een locatie die toen nog aan de rand van de stad gesitueerd was.
Het waren de naoorlogse jaren, een periode van wederopbouw en grote economische bedrijvigheid. Het aannemersbedrijf pikte daar zijn graantje van mee en de bedrijfsactiviteiten werden uitgebreid met de bouw van panden voor de zakelijke markt.
Betonbouw deed zijn intrede en opende nieuwe mogelijkheden voor de bouwsector. Groei was het gevolg, ook voor aannemersbedrijf J. ter Horst BV, dat zijn personeelsbestand in de jaren zestig van de vorige eeuw zag groeien tot zo'n 70 medewerkers.

Het waren de hoogtijdagen in de bouw en overal in Nederland verrezen nieuwe wijken en industriegebieden. Ook Almelo bleef daarbij niet achter. De Aalderinkshoek, De Haghoek en later ook De Schelfhorst zijn voorbeelden van grote, nieuwe woonwijken die verrezen op de plaats van de tot dan toe groene buitengebieden. Maar ook het bedrijfsleven en de industrie maakten een periode van forse groei door en de eerste grootschalig opgezette industrieterreinen, in Almelo Het Dollegoor en De Turfkade, boden de zakelijke markt de ruimte die deze nodig had. Aannemersbedrijf J. ter Horst droeg hieraan nadrukkelijk zijn steentje bij.

.

Vandaag de dag is aannemersbedrijf J. ter Horst BV met zo'n 30 medewerkers een flexibel opererend bouwbedrijf werkend in alle markten. Wij maken op innovatieve wijze een betrouwbaar en kwalitatief uitstekend product.  Wij ontzorgen de klant al meer dan 80 jaar in zijn bouw ambitie.

Aannemersbedrijf J. ter Horst BV doet dat met vakkundig en betrokken personeel. Wij luisteren goed naar de klant en proberen door een goede voorbereiding de klant optimaal te informeren. Daarin zijn wij veelzijdig en werken met korte lijnen. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en nadere kennismaking met onze medewerkers en bedrijf.

Plesmanweg 14
7602 PE Almelo

Telefoon: 0546-488588
E-mail: info@jterhorst.nl